Selecteer een pagina

Zit je erover na te denken om een infographic te laten maken en weet je niet precies wat je moet verwachten? Je wilt graag weten waar je aan toe bent alvorens je een professioneel bureau inschakelt. In deze blog leggen we je graag uit hoe het in zijn werk gaat.  

Wat is een doel van een infographic? 

Alvorens we verder gaan leggen we graag het doel van een infographic nog even uit. Het doel voor een infographic is om informatie om te zetten naar een aantrekkelijke visuele presentatie waardoor de boodschap helder is voor de doelgroep en jij je informatiedoelstelling kunt halen. Complexe processen, producten of ingewikkelde structuren kunnen doormiddel van een infographic helder worden uitgelegd.  

Wat kost het om een infographic te laten maken? 

Alles wat gemaakt moet worden kost uiteraard geld. De prijs om een infographic te laten maken hangt natuurlijk af van al je wensen. De kosten beginnen op zo’n 750 euro. Hiervoor krijg je een infographic naar jouw wens.  

Is er ook een alternatief? 

Je zou ook kunnen overwegen om een animatie laten maken. Dit heeft als voordeel dat je bewegende elementen aan de doelgroep laat zien. Uiteraard brengt dit ook kosten met zich mee maar een animatievideo blijft over het algemeen goed hangen.  

Hoelang duurt het om een infographic te laten maken? 

Ook dit hangt af van wat jouw wensen zijn. Een professioneel heeft waarschijnlijk ook werk van andere klanten waardoor jouw opdracht niet meteen kan worden uitgevoerd. De ervaring leert dat je rekening moet houden met een gemiddelde doorlooptijd van tien werkdagen.  

Een heldere boodschap begint bij heldere informatie 

Verzamel vooraf alle benodigde informatie die een bureau nodig heeft om voor jou aan de slag te gaan. Lever deze informatie aan in een overzichtelijk document zodat de boodschap er goed kan worden uitgehaald en goed kan worden overgebracht op doelgroep. Een goed begin is het halve werk.