Selecteer een pagina

Jouw hond is uiteraard onderdeel van je familie. Van je gezin. Van jou! Hij is je maatje, je allerbeste vriend. Jullie zijn vaak samen op pad en je trouwe viervoeter wijkt niet van je zijde. Je maakt zelf ook altijd al foto’s van je hond, maar je wilt ook een paar professionelere foto’s van je hond hebben. En daarom ben je op zoek naar een hondenfotograaf. Een juiste keuze! In dit artikel lees je meer over hoe zo’n honden fotoshoot in zijn werk gaat. En voor wie en wanneer zo’n fotoshoot nog meer mooi is.

Diverse soorten hondenfotografie

Er zijn zoveel verschillende invalshoeken om te kiezen voor een fotoshoot van jouw hond. Denk aan bijvoorbeeld een mooie actiefoto op het strand. Je hond die rend en ‘zweeft’ over het zand. Opspattend water, zandkorrels en het plezier wat van het gezicht van je hond is af te lezen. Of misschien wil je juist iets rustigers. Je kunt ook kiezen voor een serie portretfoto’s van bijvoorbeeld je puppy. Maar ook als je meerdere honden hebt is het natuurlijk wel zo mooi om iedereen op de gevoelige plaat vast te leggen. Een echte hondenfotograaf weet zelf ook heel goed met de dieren om te gaan. Je viervoeter zal zich dan ook heel erg op zijn gemak voelen.

Na de fotoshoot

Na de uitgebreide fotoshoot van je hond ontvang je de foto’s professioneel nabewerkt. De fotograaf levert je de beelden digitaal aan van de hoogste kwaliteit. Geen pixel is te tellen. Maar desgewenst kun je de foto’s ook in prints bestellen voor aan de muur. Denk aan materialen zoals forex, aluminium en acrylglas met verschillende soorten coatings in mat of glans en hele stevige posters om zelf in te lijsten. Elk gewenst materiaal en elk gewenst formaat is mogelijk.

Daarom kiezen voor een professionele hondenfotograaf

Wil je dus echt een fotoshoot regelen met jouw puppy, opgroeiende- of al wat oudere hond? Dan is het wel belangrijk dat je kiest voor een echte hondenfotograaf. En wel hierom:

  • Een hondenfotograaf is gespecialiseerd in het fotograferen van alle soorten en maten honden
  • De fotograaf heeft speciale fotografie-lijnen voor alle soorten honden. Deze worden ingezet tijdens de fotoshoot en in de nabewerking weggewerkt
  • Een hondenfotograaf weet unieke settingen te bedenken voor een ontspannen sfeer voor jouw hond (in de buitenlucht). Denk aan echte actiefoto’s van jouw hond.
  • Sommige fotografen hebben ook een prachtig puppy-pakket die je bij de fotoshoot cadeau krijgt. In dat pakket zitten leuke speeltjes voor je hond.

Een honden fotoshoot cadeau doen?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij zelf geen hond hebt of op zoek bent naar een hondenfotograaf, maar wil je een fotoshoot cadeau doen. Dat is een net zo’n leuk idee! In dat geval kun je hele mooie cadeaubonnen kopen. Maar niet alleen dat. Bij sommige fotografen krijg je een samengesteld pakket voor de hond, zodat het nog leuker wordt om het weg te geven. Hierin zitten dan onder meer speeltjes in voor de hond, zoals handgemaakte en superzachte flostouw, een speelgoed knuffel en heerlijke snacks.