Selecteer een pagina

Ben je op zoek naar muurdecoratie voor de kinderkamer, je woonkamer of misschien voor op je kantoor? Dan kan een panorama wanddecoratie heel mooi staan in jouw huis. Dan heb je een groot breed beeld. Het oogt rustiger dan diverse schilderijen of overige wanddecoraties naast elkaar. Panorama muurdecoraties zijn er met tal van onderwerpen. Van een mooie foto uit de natuur tot reproducties van de oude meesters. Wil je toch iets anders dan een groot doek aan de muur? Dan kun je ook gaan voor behangcirkels. In dit artikel geven we je voorbeelden van leuke panoramafoto’s voor aan je muur (of in die van de kinderkamer) en welke materialen vooral voor buiten geschikt zijn. Want je kunt ook kiezen om je tuin te voorzien van een wanddecoratie.

Panoramabeeld rechtstreeks vanuit de natuur

Er zijn dus veel verschillende thema’s van panorama wanddecoraties die je in jouw huis kunt hangen. Eén daarvan is de natuur. Nou is natuur natuurlijk ook best een breed begrip. Maar zo zijn er wanddecoraties met een ‘top down’ foto van een strand, waarbij je bijvoorbeeld de palmbomen ziet, het strand en de zee. Je krijgt zo als het ware drie lagen kleuren met het blauwe van de zee, het zandkleurige van het strand en het groene van de bomen. Wat ook een heel mooi voorbeeld is van een wanddecoratie met thema natuur: een beeld waarbij je ogen als het ware in de foto worden getrokken. Dit met hulp van een ‘leading line’, zoals dat in fotografie termen heet. Voorbeeld: een houten steiger welke leidt naar een bebost eilandje of een natuurhuisje.

Reproducties van oude meesters

Ben je meer een kunstliefhebber? Dan zou je ook zeker een panorama wanddecoratie van onze oude meesters kunnen kiezen. Denk aan reproducties van bijvoorbeeld een Frans Hals. Deze reproducties zijn al langer een trend. Wat ook niet zo heel raar is. De schilderijen passen in vrijwel elk interieur en in iedere soort inrichting. Ieder kunstwerk is uniek; daar maak je je woonkamer of kantoor echt een stuk mooier mee. Met zo’n schilderij heb je een echt statement masterpiece te pakken – iets wat helemaal in de woontrends van tegenwoordig past.

Trend in wanddecoratie: behangcirkels

Wil je liever niet een groot panorama schilderij in huis? Of wil je naast je panorama nog een leuke wanddecoratie voor in een andere ruimte in huis? Dan kun je ook eens kijken tussen de muurcirkels met diverse prints. Of ga voor rustig effen. Prints die veel te zien zijn, zijn jungleprints, natuurfoto’s of van stoere dieren als een leeuw of panda.

Materialen voor je panorama

  • Acrylglas
  • Akoestisch paneel
  • Canvas
  • Dibond
  • Geborsteld aluminium
  • Textiel in frame
  • Textielposter

Panorama wanddecoratie voor in je huis en tuin

Je kunt je panorama wanddecoratie ook buiten hangen. Op je balkon of aan de schutting in je tuin bijvoorbeeld. We raden je aan om in dat geval te kiezen voor dibond als plaatmateriaal. Deze zijn namelijk waterbestendig en iets steviger. Voor binnen zijn de materialen dibond en forex erg populair. Dibond is wel net iets duurder maar het geeft wel een wat luxere uitstraling en de print komt zo ook beter tot zijn recht op dibond.